Maak je eigen (bescherm) engel

Klei…wonderbaarlijke aarde, bijna overal ter wereld wordt het gevonden. Soms ligt het open en bloot in de natuur, klaar voor verwerking maar ook in lagen dicht onder de oppervlakte klaar voor gebruik een zeer kneedbare stof met als meest kenmerkende eigenschap plasticiteit. Dit zorgt ervoor dat het zijn vorm behoud als er mee gewerkt wordt.

Klei herbergt ook een geheim. De grote geneeskracht van klei waar komt het vandaan? Het wordt gebruikt als wondzalf en huidreiniger en modderbaden voor energie. Klei is levende materie met een buitengewoon absorberende kracht! Vele legenden worden er verteld over kleibeeldjes die tot leven komen door er met adem leven in te blazen. .

In deze workshop gaan we met die prachtige klei onze eigen engel boetseren. Eerst maken we kennis met de klei door een bol te maken en gaan we via deze bol een beeld ‘vormen‘.

Dan ga ik met jullie op onderzoek uit, meditatief vragen we aan onze engel ‘ hoe zie je eruit? Wat is je naam? Of het gebaar van je engel? Hoe maak je je kenbaar in het dagelijks leven of in de nacht als je slaapt? Vanuit je innerlijke bron ga je aan de slag. Je handen weten wat ze moeten doen! Mijn ervaring is dat er prachtige beelden worden gemaakt die inspirerend zijn en nog lang doorwerken.

Na afloop bekijken we het werk van elkaar.

 

DATUM
Zaterdag 1 juni 2019

TIJD
13.30 tot 16.00 uur 

LOKATIE
Voorweg 112, Zoetermeer

INVESTERING

25 euro per persoon inclusief materiaal, koffie, thee en wat lekkers

AANMELDEN

Door een mailtje te sturen naar: oscar@groenewij.nl