Sluieren

Sluiercursus 2018

Op weg naar de graal

In deze cursus van 5 zaterdagen wil ik heel graag met jullie werken aan een eigen beeld van je ontwikkelingsweg via het Koning Arthur en Parzival motief.

Koning Arthur was koning rond de 8e/9e eeuw (er zijn ook verhalen vanaf de 5e eeuw bekend) een held omringd door 12 ridders, die zich bezig hielden met het bestrijden van de demonen die in de bevolking huisden. De ridders van de ronde tafel vochten in de buitenwereld. De strijd van Parzival speelde zich meer van innerlijk af. De ridders doen allemaal hun uiterste best om de allergrootste ridder te zijn.

Die ridder is Parzival, zijn naam betekent ‘de zuivere dwaas.’ Parzival werd als kind angstvallig uit de buurt van ridders gehouden door zijn moeder Herzeleide. Als jongeling trekt hij de wijde wereld in, onwetend en dwaas. Hij doet alles tegen de regels in, beseft niet wat hij doet, maar wordt ‘de beste ridder’ die Graalkoning wordt. Kunnen wij al schilderend ons eigen “Graalsmotief“ zoeken op onze ontwikkelingsweg?

We beginnen met de kleuren kobaltblauw en smaragdgroen. De uitleg over de kleuren vanuit het licht- en duisternisprincipe komen natuurlijk ook aan de orde. Graag vertel ik hierover aan het begin van de schilderdag zodat we daarna kunnen gaan sluieren.

Ik wil de eerste dag van de cursus beginnen met een houtskooloefening vanuit het licht en de duisternis, zodat er al een eigen beeld kan ontstaan. Dit beeld kan daarna gesluierd kan worden .

 

Data

Zaterdag 3 februari, 3 maart, 7 april, 5 mei en 2 juni. 2018.

Lokatie

Uhlenbeckstraat 1c, Voorburg

Kosten

300 euro inclusief materiaal koffie en thee en soep.

Inschrijven

Door overmaking van het totaalbedrag op bankrekeningnummer NL97 TRIO 0254851630 t.n.v. B. Beck (Zoetermeer)

Je schrijft in voor de hele cursus